Korpa0proizvoda

Nemate proizvoda u korpi.

Dodali ste proizvod u korpu.

Istraživanja

Zašto je McDavid najbolji

McDavid Inc. je sebe testirao više nego što nas iko drugi može testirati. Podstiču nas atletičari, matematika i statistika. Upustite se u vaše sledeće sportsko iskustvo sa najnovijom McDavid opremom. Proverite činjenice, fokusirajte se na naše proizvode, ideje i naravno sebe. Budite sigurni i verujte nam.

Poput naših sportista, McDavid u potpunosti veruje svojim kvalitetima i zaštiti koju pruža Hex tehnologija. Verovali smo u naše proizvode a istraživanja i tehnologija pri izradi su samo dodatno potvrdili veru u naše steznike, odeću i ostalo.

Proizvode smo predali na dalje istraživanje profesionalcima u Centru za ljudske sposobnosti u San Diegu (The Center for Human Performance), California, USA. Centar za ljudske sposobnosti (CHP) je jedna od najmodernijih i najpriznatijih institucija za analizu. Pomoću naprednih programa bave se istraživanjem sportske analize, biomehanike, ortopedije... U Centru pregledavaju, istražuju, ispituju i mere sposobnosti ljudi od običnog hodanja do zamahivanja golf palicom pa sve do bacanja bejzbol lopte. Poredili su sve naše proizvode sa proizvodima od konkurencije, test po test. Naučnike nije zanimalo kolika su nam primanja ili cena proizvoda niti od nas niti od konkurencije. Nije ih zanimalo koliko smo poznati, koliko puta se čiji logo spominje na reklama ili gde drugde, nego samo rezultati.

Istraživanje košarkaša za steznik za zglob

Istraživanja su pokazala da košarkaši koji su nosili steznik za zglob imaju čak tri puta manje šanse da povrede zglob. Povreda zgloba je naučestalija povreda u sportu, bilo u atletici, košarci ili nekoj drugoj disciplini. Povreda može uništiti celu sezonu za čoveka koji ju je pretrpeo a cene medicinskog lečenja su više nego što prosečan sportista može priuštiti. Mnogi stručnjaci podstiču nošenje steznika kao prevenciju od povrede zgloba ali sve do sada istraživanja to nisu potvrdila.

Istraživanja kažu da steznik za zglob sprečava nastanak povrede zgloba kod adolescenata i mlađih sportista. Univerzitet u Wisconsin-Madison sproveo je istraživanje koje je uključivalo 1460 košarkaša i košarkašica u 46 srednjih škola tokom 2009-2010 sezone. Njih 740 su nosili McDavid Ultra lagani steznik za skočni zglob a ostalih 720 nisu. Od onih koji nisu nosili steznik, njih čak 78 su doživeli povredu zgloba a sa druge strane u grupi koja je nosila steznik je samo njih 27 doživeli povredu.

Tim McGuine, sportski bolničar Univerziteta u Wisconsinu je rekao da je steznik za skočni zglob idealno jeftino rešenje za sprečavanje povrede zgloba. Košarka ima najviše povreda zgloba od bilo kojeg drugog sporta i g. McGuine ukazuje kako jednostavna stvar poput steznika može to sprečiti. Pri izradi steznika mnogi su ukazali na mogućnost steznika da ometa, ograničava rad zgloba tj. njegov pokret. Istraživanja su pokazala da mekani i fleksibilan steznik ne umanjuje mogućnosti pokreta poput nekih plastičnih steznika. McGuine je ukazao da pri sprečavanju povrede zgloba je najbolje kombinovati vežbe za ravnotežu, koordinaciju, skakanje i steznik za zglob. Celo istraživanje odnosno pdf datoteku imate na izvornim stranicama. http://www.mcdavidusa.com/research .